درباره ايران

ایران (IR)
نام رسمی: جمهوری اسلامی ایران
نام بین المللی: ایران IRAN
نام های قدیم بین المللی: پرشیا، پارس، مدییا (مدی یا)
کشور ایران با مساحت 1/648/195کلیومتر مربع از نظر وسعت شانزدهمین کشور جهان در نیمکره شمالی ، نیمکره شرقی در قاره آسیا و در غرب فلات ایران قرار داشته و یکی از کشور های خاور میانه می باشد.
در مجموع پیرامون ایران 8731 کلیومتر بوده و حدود 90% خاک ایران در فلات ایران واقع شده و از این نظر کشور کوهستانی محسوب می شود. بلندترین قله ایران دماوند ، با 5671 متر ارتفاع و در رشته کوههای البرز واقع است. از طویل ترین رودهای ایران کارون ، به طول 890 کیلومتر که از ارتفاعات لرستان و همدان سرچشمه گرفته و در آخر به اروند رود می ریزد.
آب و هوای ایران متنوع بوده و به همین دلیل ایران در جهان به عنوان قاره کوچک مشهور است.
جمعیت ایران در سال 1385 ، 72,532,869نفر و سیزدهمین کشور از نظر جمعیت برآورد گردیده که 8/54 % از جعیت آن شهر نشین می باشند.
ایران به عنوان یکی از اعظای اولیه سازمان ملل متحد (جزو 50 کشور اولیه و پایه گذار سازمان ملل ) می باشد. ایران از نظر معادن بسیار غنی بوده و 5/13 % کل نفت جهان، 3/1 کل گاز جهان را دارا می باشد
برگرفته از: تاریخ گیتا شناسی ایران چاپ (1382)و جغرافیای وتاریخ مفصل ایران چاپ (1378)